SEO

Wat is E-A-T Google: Een Diepgaande Uitleg over Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness voor SEO

Inleiding

In de steeds veranderende wereld van SEO (zoekmachineoptimalisatie) is het van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en richtlijnen van Google. Eén van de belangrijkste concepten die de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen, is E-A-T. Maar wat is E-A-T precies? In dit artikel gaan we dieper in op het concept van E-A-T en hoe het van invloed kan zijn op je SEO-strategie.

Wat is E-A-T?

E-A-T staat voor Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness. Het is een term die door Google wordt gebruikt om de kwaliteit van content en websites te evalueren. Google hecht veel waarde aan E-A-T omdat het helpt om gebruikers betrouwbare en waardevolle informatie te bieden. Websites en content die hoog scoren op E-A-T hebben meer kans om hoger te ranken in de zoekresultaten.

Expertise (Deskundigheid)

Expertise heeft betrekking op de kennis en vaardigheden van de auteurs of makers van de content. Google wil zien dat de mensen achter de content goed op de hoogte zijn van het onderwerp waarover ze schrijven. Dit betekent dat de content moet worden geschreven door experts in het vakgebied, met aantoonbare ervaring en kwalificaties.

Authoritativeness (Autoriteit)

Authoritativeness heeft te maken met de geloofwaardigheid van de content en de website. Google kijkt naar de reputatie van de auteurs en de website als geheel. Backlinks van andere betrouwbare en gezaghebbende websites kunnen bijdragen aan het opbouwen van authoritativeness. Het is essentieel om te laten zien dat de informatie op de website afkomstig is van een betrouwbare bron.

Trustworthiness (Betrouwbaarheid)

Trustworthiness heeft betrekking op de betrouwbaarheid en veiligheid van de website en de content. Websites die persoonlijke informatie verzamelen, zoals financiële gegevens, moeten bijzonder veilig en betrouwbaar zijn. Ook het vermijden van misleidende informatie draagt bij aan de trustworthiness van een website.

Waarom is E-A-T belangrijk voor SEO?

E-A-T speelt een cruciale rol bij het bepalen van de ranking van een website in de zoekresultaten. Als je website goed scoort op E-A-T, vergroot dit de kans dat je hoger rankt dan je concurrenten. Bovendien heeft het een directe invloed op het vertrouwen dat gebruikers hebben in je content. Gebruikers zijn eerder geneigd informatie te vertrouwen van websites met een hoge E-A-T-score.

E-A-T en YMYL-pagina’s

YMYL staat voor “Your Money or Your Life,” wat verwijst naar pagina’s die invloed hebben op de gezondheid, financiën of veiligheid van gebruikers. Voor YMYL-pagina’s legt Google nog meer nadruk op E-A-T, omdat onbetrouwbare informatie ernstige gevolgen kan hebben voor de gebruikers. Websites met YMYL-content moeten daarom een zeer hoge E-A-T-score hebben.

Hoe verbeter je de E-A-T-score van je website?

Het verbeteren van de E-A-T-score van je website vergt tijd en inspanning, maar het is zeker de moeite waard. Hier zijn enkele tips om je E-A-T-score te verbeteren:

Zorg voor deskundige auteurs

Zorg ervoor dat de mensen achter je content echte experts zijn in het vakgebied. Toon hun ervaring en kwalificaties duidelijk aan.

Verzamel backlinks van gezaghebbende websites

Het verkrijgen van backlinks van betrouwbare en gezaghebbende websites kan je authoritativeness versterken.

Wees transparant en eerlijk

Zorg ervoor dat je content altijd accuraat, eerlijk en transparant is. Vermijd misleidende informatie.

Verbeter de beveiliging van je website

Als je persoonlijke informatie verzamelt, zorg er dan voor dat je website voldoende beveiligd is.

Zorg voor een professioneel design

Een goed ontworpen en professionele website straalt betrouwbaarheid uit.

Conclusie

E-A-T is een belangrijk concept waar elke website-eigenaar rekening mee moet houden. Het hebben van een hoge E-A-T-score kan je SEO-prestaties aanzienlijk verbeteren en het vertrouwen van je gebruikers vergroten. Zorg ervoor dat je content wordt geschreven door experts, dat je website betrouwbaar en veilig is, en dat je waardevolle backlinks verzamelt. Door aandacht te besteden aan E-A-T kun je je positie in de zoekresultaten versterken en je online succes vergroten.

Wat gebeurt er als mijn website een lage E-A-T-score heeft?

Als je website een lage E-A-T-score heeft, kan dit leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten. Bovendien kunnen gebruikers je content als minder betrouwbaar beschouwen, wat kan leiden tot lagere klikpercentages en minder organisch verkeer.

Hoe lang duurt het voordat mijn E-A-T-score verbetert?

Het verbeteren van je E-A-T-score is een langdurig proces dat tijd en consistentie vereist. Het kan enkele maanden duren voordat je verbeteringen ziet, dus wees geduldig en blijf werken aan het verbeteren van de expertise, authoritativeness en trustworthiness van je website.

Beïnvloedt E-A-T alleen de ranking in de organische zoekresultaten?

Nee, E-A-T kan ook van invloed zijn op andere aspecten van je online aanwezigheid. Bijvoorbeeld, als je Google Ads gebruikt, kan een lage E-A-T-score leiden tot hogere kosten per klik en minder zichtbaarheid voor je advertenties.

Moet ik mijn oude content herschrijven om de E-A-T-score te verbeteren?

Niet noodzakelijk. Als je oude content nog steeds waardevol en accuraat is, hoef je deze niet per se te herschrijven. Focus je in plaats daarvan op het creëren van nieuwe content met een hoge E-A-T-score en update indien nodig de oude content om deze actueel te houden.

Heeft E-A-T invloed op lokale SEO?

Ja, E-A-T is ook van invloed op lokale SEO. Als je bijvoorbeeld een medisch centrum hebt, wil je dat Google je als een betrouwbare bron beschouwt voor medische informatie. Door te werken aan je E-A-T kun je je positie in de lokale zoekresultaten versterken.

Dit vind je vast ook leuk:

SEO

Wat is Linkbuilding: Een Gids voor Succesvolle SEO-strategieën

In de steeds evoluerende wereld van digitale marketing is zoekmachineoptimalisatie (SEO) van cruciaal belang om online zichtbaarheid en verkeer naar
SEO

Linkbuilding Uitbesteden: Verbeter de Autoriteit en Zichtbaarheid van je Website

Als je een eigen website hebt, is het vergroten van de autoriteit en zichtbaarheid ervan van essentieel belang voor online